Τα νέα μου

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν αυτήν την στιγμή για να αντιμετωπίσουμε την έξαρση του κορωναϊού, με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος ακολουθεί αυτά που του λένε οι επιστήμονες. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω περιορισμούς. Βεβαίως κάθε μέρα οι επιστήμονες  συμβουλεύουν την κυβέρνηση, η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι στηρίζεται στα δεδομένα που της παρέχουν. Το ίδιο κάναμε και στο μεταναστευτικό. Στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν είχαμε κανένα κρούσμα στις πέντε δομές στα νησιά μας ενώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής.

 

Από την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ξεκίνησε η κατάθεση των αιτήσεων για την παροχή 2.000 ευρώ στο πλαίσιο της εθελοντικής επιστροφής 5.000 αιτούντων άσυλου από τα νησιά του Αιγαίου στις χώρες καταγωγής τους. Το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής & Επανένταξης (AVRR) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από αίτημα της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών και της συνολικής στήριξης (διοικητικής, υλικοτεχνικής, οικονομικής) σε μετανάστες που εθελοντικά θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ξεκίνησαν οι πρώτες απελάσεις παράνομων μεταναστών στην χώρα προέλευσης μετά το άνοιγμα των συνόρων λόγω Covid –19.  

Στο 36,7% ανήλθαν οι αποχωρήσεις από την Ελλάδα στο Α΄ εξάμηνο του 2020 σε σχέση με τις αφίξεις, από 35,6% που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2019  

Τις αποφάσεις ασύλου σε τρεις δικαιούχους διεθνούς προστασίας ηλικίας 19, 18 και 16 ετών,  οι οποίοι αξιοποίησαν τις δυνατότητες που τους δόθηκαν στη χώρα μας και κατόρθωσαν να λάβουν υποτροφίες για σπουδές από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ελλάδα και Γαλλία (οι δύο πρώτοι), ενώ ο τρίτος έγινε δεκτός σε αθλητική ακαδημία μπάσκετ στη χώρα μας, επέδωσε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης στις ανατολικές διαδρομές της Μεσογείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη (22 και 23 Ιουλίου) στη Βιέννη, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Η διεθνής διάσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.  

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση