Τα νέα μου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέσυρε αιφνιδιαστικά την τροπολογία για τον ρουκετοπόλεμο

Νέα ρουκέτα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εις βάρος της Χίου. Αιφνιδιαστικά και χωρίς πειστικές εξηγήσεις η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέσυρε την τροπολογία για τον ρουκετοπόλεμο που η ίδια είχε ψηφίσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση, η κυβέρνηση απέσυρε τελικά την τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης για τη νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου και η οποία είχε εγκριθεί κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής!  

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Μηταράκη ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γιώργο Σταθάκη του επεσήμανε ότι η αυτή η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή κατόπιν διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία της Χίου, τον Δήμο, και την Περιφέρεια και ότι αν δεν πραγματοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο το έθιμο του ρουκετοπόλεμου τότε η ευθύνη θα έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.

«Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην τουρκοκρατία και σταμάτησε μόνο στην κατοχή και για δύο χρόνια την περίοδο της χούντας. Εάν δεν γίνει την επόμενη χρονιά η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε και την οικονομική ζημιά που προκαλεί στο νησί η μη διεξαγωγή του εθίμου και ότι η Χίος πληρώνει ήδη πολύ ακριβά το προσφυγικό καθώς έχει καταγραφεί μείωση 60% στις αφίξεις ξένων τουριστών.

Παρά τις επισημάνσεις του κ. Μηταράκη και τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Δένδια, ο Υπουργός Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γιώργος Σταθάκης επέμεινε στην απόφαση του και αναίρεσε χωρίς άλλες εξηγήσεις την απόφαση που είχε λάβει πριν από λίγες ημέρες ο συνάδελφος του Υπουργός Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παν. Κουρουμπλής με την οποία εντάχθηκε η τροπολογία του κ. Μηταράκη στο υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής.

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση