Τα νέα μου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει σε λίγες εβδομάδες τη χώρα με πολύ υψηλές δεσμεύσεις

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε ζωντανά στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247, 88,6 fm και την εκπομπή «Κέντρο Ελέγχου» με τους Μάνος Χωριανόπουλο, Έλλη Τριανταφύλλου και Γιώργο Καρέλια. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησαν για το επίκαιρο ζήτημα της θεσμική θωράκισης των εθίμων στην Ελλάδα, καθώς και της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η θεσμική θωράκιση των εθίμων είναι αναγκαία για την διατήρηση της παράδοσης και τον ασφαλή εορτασμό τους

Ξεκινώντας από τα πρόσφατα γεγονότα στην Καλαμάτα, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως υπάρχει σοβαρή ανάγκη αναθεώρησης των μέτρων που λαμβάνονται σε τέτοια έθιμα. Εν συνεχεία υπογράμμισε πως ήδη από το 2016, ο ίδιος είχε καταθέσει τροπολογία η οποία ενώ αρχικά είχε γίνει δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή στην Επιτροπή και ενώ ήταν να περάσει από την Ολομέλεια, η Κυβέρνηση την απέσυρε, λέγοντας πως επρόκειτο να φέρει δική της πρόταση. Τελικά τρία χρόνια μετά, η προαναγγελία της Κυβέρνησης πως θα έφερνε μια δική της νέα ρύθμιση, αποδείχτηκε γράμμα κενού περιεχομένου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης τοπικών παραγόντων, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως η τροπολογία δεν αφορούσε μόνο την περιοχή της Χίου, αλλά τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα συνολικά, προκειμένου για κάθε ένα από αυτά να διαμορφωθεί το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα διασφάλιζε τον ασφαλή εορτασμό του κάθε εθίμου, προκειμένου αυτά τα έθιμα να μην χαθούν αλλά να προστατευθούν.

Κλείνοντας μάλιστα ο Ν. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην τεράστια παραγωγή του National Geographic, οι συντελεστές του οποίων βρέθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί, προκειμένου να καλύψουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σε ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο και θα εξασφαλίσει στη Χίο  προβολή σε 80 εκατ. θεατές.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια σταθερή πολιτική επιλογή, να μην υπερφορολογείται η ασθενέστερη και μεσαία τάξη

Όσον αφορά την τροπολογία για το αφορολόγητο, ο Ν. Μηταράκης, τόνισε πως με το ασφαλιστικό που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, θα έφτανε ο χαμηλοσυνταξιούχος ή ο χαμηλόμισθος των 600 ευρώ, να χάνει μια σύνταξη ή ένα μισθό αντιστοίχως, το χρόνο. Η χώρα μετά το τρίτο μνημόνιο εγκλωβίστηκε σε ένα καθεστώς υπερφορολόγησης , στο οποίο ψηφίζονταν ακραία μέτρα όπως η μείωση των συντάξεων που τελικά έγινε αλλά μόνο για τους νέους συνταξιούχους καθώς και τη μείωση του αφορολόγητου που θέλουμε να την προλάβουμε. Για τη Νέα Δημοκρατία αυτό είναι μια σταθερή πολιτική επιλογή, να μην υπερφορολογείται η ασθενέστερη και μεσαία τάξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει σε λίγες εβδομάδες τη χώρα με πολύ υψηλές δεσμεύσεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει σε λίγες εβδομάδες τη χώρα, έχοντας δεσμεύσει μέχρι το 2060, να πρέπει να πετύχουμε πολύ υψηλά πλεονάσματα, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με τη χώρα να παραμένει σε ανεμική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε προβλέπει μείωση της ανάπτυξης το 2019, συνεχίζοντας τις αρνητικές αναθεωρήσεις των προβλέψεων, όπως συνέβη και με τις επενδύσεις το 2018. Στα πλαίσια αυτά, είναι τεράστια διπλωματική επιτυχία του κ. Κ. Μητσοτάκη, που έπεισε τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Weber, να δεχτεί να συζητήσουμε ξανά το ζήτημα των δεσμεύσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση